YHDEN PANNUN BROILERI PROVENCALE


Tämä edullinen, yhden pannun broileriruoka vie ajatukset Välimeren kevääseen.

"Provencale" viittaa ruokaohjeissa yleensä tiettyihin ainesosiin ja mausteisiin, jotka ovat tyypillisiä Provencen alueen keittiölle. Provencale-tyylin valmistuksessa käytetään usein oliiviöljyä, valkosipulia, tomaatteja, yrttejä kuten timjamia, rosmariinia ja basilikaa, sekä joskus myös anjovista tai oliiveja.

YHDEN PANNUN BROILERI PROVENCALE

3-4 annosta

Valmistusaika: noin tunti

3-4 (marinoitua) broilerin koipi-reittä

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Voita/öljyä

1/2 dl balsamicoa

Lisäksi:

6-8 salottisipulia

6-8 valkosipulinkynttä

1 sitruuna

1 dl vihreitä oliiveja

tuoretta timjamia/rosmariinia

2 1/2 dl kanalientä (tai valkoviiniä)

Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sitruuna.

Ruskista broilerin koipireidet pannulla voi/oliiviöljyseoksessa. Pane koivet nahkapuoli alaspäin pannulle ja anna sen ruskistua viitisen minuuttia koskematta eli kunnes nahka on saanut kauniin ruskean pinnan. Käännä koivet. Lisää pannulle balsamico ja anna kiehahtaa.

Lisää pannulle sipulit, sitruunaviipaleet, yrtit ja oliivit. Kypsennä pari minuuttia ja lisää kanaliemi (tai valkoviini).

Pane pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä 50-60 minuuttia.

Tarjoa keitetyn riisin, perunasoseen, polentan tai pelkän rapean leivän kanssa.

Vinkki!

Tee ruoka airfryerissa. Ruskista marinoituja broilerinkoipia ensin 200 astetta/10 minuuttia kunnes ne saavat väriä.

Pane koivet uunivuokaan ja lisää muut ainekset. Jatka kypsentämistä 150 astetta/ 30 minuuttia

Kommentit

Suositut tekstit