VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI - Hellepäivän kahvihetki

Vietnamilainen jääkahvi syntyi 1800-luvulla, kun maa oli yhä Ranskan siirtomaavallan alla. Vietnamilaiset ihastuvat ranskalaisten nauttimaan kahvijuomaan ja Vietnamista kasvoi nopeasti tärkeä kahvintuottajamaa.
Vietnamissa ei ollut saatavilla tuoretta maitoa , niinpä tummapaahtoiseen, ranskalaiseen kahviin sekoitettiin loraus makeaa tiivistemaitoa eli kondensoitua maitoa. Kahvi viilennettiin jääpaloilla – lopputuloksena on täydellinen virkistäjä erityisesti kuumiin ja kosteisiin kesäiltapäiviin.
Vietnamilaisessa kahvilassa tuodaan usein jääpaloja kahvin kaveriksi kuin sokeria ikään.
VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI
6 dl tummaa vahvaa kahvia (esim Cafe Parisien)
4 rkl kondensoitua maitoa
(ripaus kanelia)
jääpaloja
Keitä hyvä tumma kahvi ( ja mausta se kanelilla.)
Lusikoi kahvilaseihin kondensoitu maito.
Kaada päälle kahvi ja sekoita.
Lisää reilusti jääpaloja ja tarjoile heti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!