VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI - Hellepäivän kahvihetki

Vietnamilainen jääkahvi syntyi 1800-luvulla, kun maa oli yhä Ranskan siirtomaavallan alla. Vietnamilaiset ihastuvat ranskalaisten nauttimaan kahvijuomaan ja Vietnamista kasvoi nopeasti tärkeä kahvintuottajamaa.

Vietnamissa ei ollut saatavilla tuoretta maitoa , niinpä tummapaahtoiseen, ranskalaiseen kahviin sekoitettiin loraus makeaa tiivistemaitoa eli kondensoitua maitoa. Kahvi viilennettiin jääpaloilla – lopputuloksena on täydellinen virkistäjä erityisesti kuumiin ja kosteisiin kesäiltapäiviin.

Vietnamilaisessa kahvilassa tuodaan usein jääpaloja kahvin kaveriksi kuin sokeria ikään.

VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI

6 dl tummaa vahvaa kahvia (esim Cafe Parisien)

4 rkl kondensoitua maitoa

(ripaus kanelia)

jääpaloja

Keitä hyvä tumma kahvi ( ja mausta se kanelilla.)

Lusikoi kahvilaseihin kondensoitu maito.

Kaada päälle kahvi ja sekoita.

Lisää reilusti jääpaloja ja tarjoile heti.

Kommentit

Suositut tekstit