VALKOSIPULI-PERSILJAPATONGIT
Yrttipenkkini on suorastaan villiintynyt ja tuoreita yrttejä tungen nyt kaikkiin ruokiin ja leivonnaisiin.
Monesti päivittelen leivän kallista hintaa.Retro leipäkone on jälleen ottanut paikkansa keittiössäni. Se ja airfryer ovat kovassa käytössä.
Valmistin ja kohotin patonkitaikinan leipäkoneen taikinaohjelmalla.
VALKOSIPULI-PERSILJAPATONGIT
3 patonkia
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
( 1 dl siemensekoitusta)
noin 7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kuivahiivaa (tai 25 g hiivaa)
VALKOSIPULI-YRTTITÄYTE
75 g voita
4-5 kpl murskattua valkosipulinkynttä
1 1/2 dl (lehti)persiljaa
3/4 tl suolaa
Jos teet taikinan leipäkoneessa: pane ainekset taikinakulhoon ohjeen järjestyksessä ja käynnistä koneen taikinaohjelma.
Jos käytät tuorehiivaa , liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä 42 asteista taikinanestettä. Lisää suola ja öljy veteen.
Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 40 minuuttia.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli kumpikin noin 20 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin valkosipuli ja yrtit. Levitä täyte tasaisesti patonkilevyille. Kääri levy leveämmän sivun suuntaisesti napakalle rullalle.
Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille ja käännä saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
Minä käänsin patongit kierteelle. Voit myös vetää kohonneiden patonkien pintaan terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein.
Voitele valkosipulipatongit vedellä. (Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä). Paista 250-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!