TOMAATTI-HALLOUMIPIIRAS YLLÄTYSVIERAILLE

Välimerellinen tomaatti-halloumipiiras syntyi ranskalaisen tomaattipiiraan variaatioina kaapissa olleista aineksista kun kuulin pari tuntia aikaisemmin saavani yllätysvieraita.
Piiras on parhamimmillaan haaleana tai huoneenlämpöisenä. Kaverikseen se ei kaipaa kuin raikasta vihreää salaattia ja lasillisen roseeviiniä.
TOMAATTI-HALLOUMIPIIRAS
24 senttinen piirakkavuoka
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125 g kylmää voita kuutioina
1 1/2 dl maitorahkaa
Täyte
3 rkl karkeaa dijoninsinappia
200 g halloumia (tai vahvanmakuista raastettua juustoa)
500 g kirsikkaluumutomaatteja
1 dl silputtua basilikaa tai oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Tee pohja. Sekoita suola vehnäjauhoihin ja lisää sitten kuutioitu, kylmä voi. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi ja lisää rahka ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty.
Voitele vuoka ja jauhota se halutessasi korppujauhoilla. Näin piirakka on helppo irrottaa. Mikäli omistat irtopohjaisen piirakkavuoan, käytä sitä.
Taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille. Laita vuoka jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
Tee täyte piirakkapohjan levätessä jääkaapissa. Hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne maustamaan oliiviöljjyyn. Halkaise tomaatit ja silppua yrtit. Kuutioi halloumi pieniksi kuutioiksi. (Raasta juusto.)
Levitä torttupohjalle sinappi, lisää puolet juustosta ja silputtu basilika. Asettele juuston päälle tomaattipuolikkaat kukan muotoon reunoilta aloittaen. Kaada tomaattien päälle valkosipulioliiviöljy. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja lisää pinnalle loput juustosta.
.Jatka kypsentämistä 15-20 minuuttia tai kunnes juusto saa väriä.
Tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä vihreän salaatin kanssa.
VIINIVINKKI
Nauti piirakka provencelaisen roseeviinin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!