SPAGETTIA ANJOVIKSEN JA PERSILJAN KERA


Köyhän blondin keittiössä on kokattu Merja Lindforsin Cucina povera -kirjan resepteillä. Kokeilin kirjasta monia yksinkertaisen herkullisia ohjeita, mm. Spagettia anjoviksen ja persiljan kera (Spaghetti con accoughe e prezzemolo). Ruoka valmistuu siinä ajassa kun spagetti kypsyy eli noin vartissa! Tämä jää takuuvarmasti pikaruokarepertuaariini. Oli mitä herkullisin pikapasta. Eikä maksa juuri mitään!

Sisilialaiset varmss kin käyttävät pastaan sardellia, mutta meillä se on muuttunut ohjeessa anjovikseksi.

Koska jääkaapissani oli Nårdvågsin anjovisliemessä olevia sillifileitä, minä puolestaan korvasin anjovikset vastaavalla määrällä silliä! Toimi erinomaisesti ja 850 g purkki silliä maksaa alle 8 euroa. (Samoista fileistä teen myös janssoninkiusauksen runsaalla kalalla.) Eli aina voi soveltaa! Sitähän se Cucina povera on.


SPAGETTIA ANJOVIKSEN JA PERSILJAN KERA eli Spaghetti con accoughe e prezzemolo

neljälle

400 g spagettia

1/2 dl oliiviöljyä

5 anjovisfileetä ( käytin 1 pienehkön sillifileen)

1 valkosipulinkynsi ( käytin 3)

Reilusti silputtua lehtipersiljaa

1 rkl kapriksia ( käytin 2 rkl)

Pane pasta kiehumaan (reippaasti suolattuun, kiehuvaan veteen).

Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä hienoksi pilkottu valkosipuli.

Lisää anjovikset ja kaprikset. Kun anjovikset ovat hajonneet, kaada joukkoon pasta, joka on keitetty al dente -kypsäksi. Sekoita joukkoon reilusti silputtua lehtipersiljaa.

Kommentit

Suositut tekstit