PASTA ALLA NORMA ON KUIN ETELÄ-ITALIA
Pasta maistuu kesälläkin. Sisiliasta kotoisin oleva Pasta alla Norma on kuin Etelä-Italia. Se on mehevä, rehevä, täynnä Välimeren syviä makuja.
Tarinan mukaan tämä sisilialaispasta on saanut nimensä Vincenzo Bellinin Norma -oopperan mukaan. ”Tämä on kuin Norma!”, italialainen kirjailija Nino Martoglio huudahti maistaessaan munakoisopastaa, josta on tullut Sisilian tunnetuin ruokalaji. Kirjailijan mielestä ruokalaji oli yhtä täydellinen kuin Vincenzo Bellinin Norma-ooppera.
PASTA ALLA NORMA
eli sisilialainen munakoisopasta
4-5 annosta
lakto-vegetaarinen, laktoositon
500 g munakoisoa
1 tuore punainen chili
3-5 valkosipulinkynttä
1/2 – 3/4 dl hyvää oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1 rkl sokeria tai hunajaa
400 g pastaa
3/4 dl silputtua tuoretta basilikaa
75-100 g raastettua parmesaania
Huuhtele munakoiso ja leikkaa puolen sentin viipaleiksi. Silppua chili, poista siemenet ja hienonna valkosipulinkynnet.
Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna niiden itkeä vartin verran. Kuivaa pintaan kihonneet pisarat talouspaperiin, pirskottele niille hieman oliiviöljyä ja ruskista viipaleet uunin 250-asteisten grillivastusten alla, noin 10-15 minuuttia. Jaa viipaleet neljään osaan. Voit myös ruskistaa viipaleet pannulla. Siirrä palaset lautaselle odottamaan.
Kun munakoisoviipaleet ovat uunissa, tee tomaattikastike. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kääntele siinä valkosipulit ja silputtu chili. Lisää tomaattimurska, valkoviini sekä mausteet. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Sekoita joukkoon loppuvaiheessa munakoisoviipaleet.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan purtavan pehmeäksi eli al dente. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Ota talteen pari desiä pastan keitinvettä.
Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattikastike ja pastan keitinvettä tarpeen mukaan. Sekoita hyvin
Silppua joukkoon tuoretta basilikaa ja viimeistele munakoiso-tomaattipasta juustoraasteella. Tarjoa heti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!