PAAHDETTU TOMAATTI-BURRATASALAATTI


Burrata on italialainen tuorejuusto, joka muistuttaa mozzarellaa mutta on täyteläisempi ja kermaisempi. Se on alun perin kotoisin Etelä-Italiasta, Puglian alueelta. Burratan ulkokuori on kiinteää mozzarellaa, mutta sisältä löytyy kermaista ja herkkää sekoitusta kermaa ja juustoraastetta, joka tunnetaan nimellä stracciatella. Juuston nimi tulee italian kielen sanasta "burro", joka tarkoittaa voita, viitaten sen kermaiseen koostumukseen ja makuun.

Burrata tarjoillaan yleensä tuoreena ja se on parhaimmillaan käytettynä heti valmistuksen jälkeen. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi salaattien, leivän päälle tai yksinkertaisesti nautittavaksi sellaisenaan, jolloin sen maku ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa.

PAAHDETTU TOMAATTI-BURRATASALAATTI

4 annosta

500 g kirsikkatomaatteja

Salaattisekoitusta

2 burrataa

2 rkl tuoretta basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/3 tl rouhittua mustapippuria

1/2 sitruunan mehu

1/2 tl suolaa

1 tl hunajaa

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 200 asteessa 5 – 10 minuuttia. Tai airfryerissa 180 astetta/ 5-10 min.

Valmista yrttiöljy tehosekoittimessa panemalla sinne kaikki ainekset ja käytä konetta kunnes öljy on tasaista.

Pane salaattisekoitusta neljälle syvälle salaattilautaselle. Lusikoi tomaatit salaatin päälle. Valuta burratat, halkaise ne ja aset palat se keskelle lautasta. Valuta tomaateille ja juustolle öljyä.

Koristele annos tuoreen basilikanlehdillä.

VIINIVINKKI

Viiniksi salaatin kera sopii italialainen, raikas ja kevyt valkoviini tai kevyt, aromikas punaviini, esimerkiksi Chianti.

Kommentit

Suositut tekstit