OLUTTÖLKKIKANA ON OHJELMANUMERO

Oluttölkkikana eli Beer Can Chicken -ohje levisi kulovalkean tavoin 1990-luvulla hardcore grillaajien parissa. Amerikasta Suomeen rantautunut resepti onkin parasta mitä oluella, grillillä ja broilerilla saa aikaiseksi.
Olutkanan valmistus on helppouden huippu. Kokonainen, valmiiksi maustettu broileri istutetaan ”oluttölkin” päällä grilliin ja grilli hoitaa loput.
Korkkasin oluen ja tyhjensin puolet 1/2 l tölkistä ruostumattomasta teräksestä valmistettuun Chicken roasteriin. ( Evira ei suosittele oluttölkin päällä kypsennystä alumiinista irtoavien myrkkyjen vuoksi, mutta sen voi tietty tehdä omalla vastuulla. Pistele silloin tölkin kylkeen nestepinnan yläpuolelle veitsellä muutaman reikä. )
Sitten pujotin ”tölkin” broilerin sisään. Lintu istuu ”tölkin” päällä jalat ristissä. Nostin koko komeudeuden pystyasennossa grilliin ja käänsin grillin kaasuhanat low-asentoon. Ja kansi kiinni. Grillausaika vaihtelee tipun koon ja alkulämpötilan mukaan, mutta minun kanani oli kypsää 50 minuutin grillaamisen jälkeen. Tietty lihalämpömittari käyttö auttaa asiaa! Broilerin sisälämpötilan tulisi olla 75 astetta. Homma on valmista, kun lihasta valuva neste on kirkasta ja liha läpikypsää.
Broilerin kypsymistä ei tarvitse koko ajan vahtia, riittää kun antaa tipun muhia grillin kannen alla ja käy vilkaisemassa sitä vartin välein. Broilerin valmistuessa jää aikaa tehdä salaatti tai muut tarvittavat lisäkkeet.
GRILLATTU VARHAISKAALI
Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät ehjinä.
Sivele öljyä kaikille sivuille. Grillaa kaalilohkoja miedolla lämmöllä kauttaaltaan noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kaalilohkot lautaselle ja raasta reilusti parmesaanijuustoa päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!