KREIKKALAINEN LAMMAS-VARHAISKAALIPANNU -yhden astian ruoka

Lounaani syntyi alle puolessa tunnissa varhaiskaalista ja punalaputetusta lampaan jauhelihasta. (Toki ruokaan voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa.) Valmistin pannun kreikkalaisella twistillä ja ruoassa maistui kaneli, muskottipähkinä ja minttu. Kaalipannun päälle ripottelin fetaa. Herkkua, vaikka itse kehunkin.

Vaikka sesongissa olevat kasvikset saattavatkin tulla ulkomailta, voi niitä silti nauttia ilman huonoa omaatuntoa.

1. Vaikka kasvikset tuotaisiin ulkomailta, kasvisten kuljettaminen voi silti olla ympäristöystävällisempää kuin kasvattaa niitä keinotekoisissa olosuhteissa paikallisesti.

2. Kasvikset voivat olla korkealaatuisia ja ravinteikkaita, koska ne on yleensä korjattu kypsyyden huipulla ja kuljetettu nopeasti markkinoille. Tämä tarkoittaa, että ne säilyttävät ravintoarvonsa ja makunsa. Mitä lähempää kasvis tai hedelmä meille tulee, sitä parempi.

3. Sesongissa olevien kasvisten saatavuus tarjoaa tervetullutta vaihtelua ruoanlaittoon.

KREIKKALAINEN LAMMAS-VARHISKAALIPANNU

400 g lammasjauhelihaa (tai naudanjauhelihaa)

1-2 valkosipulinkynttä

1 iso sipuli

1 tl merisuolaa ja ½ tl mustapippuria

2 rkl balsamiviinietikkaa

3 rkl tomaattipyreetä + noin 3 dl lihalientä

TAI 1 tlk paseerattua tomaattia

1 tl kanelia

2 tl kuivattua oreganoa tai meiramia

¼ tl jauhettua muskottipähkinää

Noin 500 g varhaiskaalia

1 rkl hunajaa

Lisäksi:

murenneltua fetaa

sitruunalohkoja

tuoretta minttua tai tilliä silputtuna

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipuli. Suikaloi kaali.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.

Nosta lämpöä ja kaada pannulle balsamiviinietikka ja anna sen kiehahtaa ja haihtua koko ajan sekoittaen.

Sekoita lihan sekaan tomaattipyree, kaneli, oregano ja muskottipähkinä. Sekoita ainekset huolellisesti yhteen.

Lisää kaali ja jatka paistamista. Kaalin tulisi kypsyä kevyesti, mutta säilyttää vielä purutuntumaa.

Lisää tarpeen mukaan lihalientä, jos seos vaikuttaa liian kuivalta. TAI käytä paseerattua tomaattia kuten minä tein. Pyöristä makua hunajalla.

Halutessasi voit viimeistellä annoksen tuoreella mintulla tai tillillä ja murennetulla fetajuustolla.

Tarjoile riisin, noodelien tai pastan kanssa. Itse söin pataa ihan sellaisenaan.

Kommentit

Suositut tekstit