INKIVÄÄRINMAKUISET HAUKIPULLAT AIRFRYERISSA

Vältteletlkö haukea sen ruotoisuuden takia? Minä olen vältellyt. Hauki on kuitenkin maultaan herkullinen kala ja ne y-ruodotkaan eivät murekemassassa tunnu. Niinpä tein kauppareissulta kotiuduttuani haukipullia. Hienonsin kalan monitoimikoneella ja kypsensin pullat airfryerissa. Lounas oli pöydässä puolessa tunnissa. Siinä ajassa ehdin ottamaan tuon kuvankin!

Toki pullat voi kypsentää myös paistamalla rasvassa pannulla, keittämällä ne kalaliemessä tai pellillä normiuunissa.

INKIVÄÄRINMAKUISET HAUKIPULLAT AIRFRYERISSA

(Philips XL)

Neljälle

600 g haukifilettä

1/2 dl korppujauhoja

1 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

2 tl raastettua inkivääriä (tai 2 tl raastettua sitruunankuorta ja 1 rkl sitruunamehua)

3 rkl hienonnettualehtipersiljaa/korianteria ( tai ruohosipulia/tilliä)

1 1/2 tl suolaa

muutama kierros (valko)pippuria myllystä

Leikkaa kala paloiksi. Hienonna tehosekoittimessa tai yleiskoneessa tai pyydä kauppiasta jauhamaan kala valmiiksi.

Sekoita massaan kerma, munat, inkivääriraaste, ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota taikinasta lusikalla palleroita ja pyöritä ne kostutetuin käsin pulliksi.

Kypsennä haukipullia airfryerissa kahdessa erässä 180 astetta/ 7-8 minuuttia. Ravista koria 5 minuutin jälkeen ja jatka kypsentämistä.

Vaihtoehtoisesti voit paistaa haukipullat pannulla voi-öljyseoksessa noin 4 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Tai kypsentää niitä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoa haukipullat kreikkalaisen jogurtin kanssa, johon olet sekoittanut sinappista kurkkusalaattia: 1 dl jogurttia/ 2 rkl sinappista kurkkusalaattia ( ja hienonnettua lehtipersiljaa).

Kommentit

Suositut tekstit