GRILLATTU SIIKA JA HYRSKYPOTUT

Suomalaisten suosikkikaloista lohikalat eli lohi, kirjolohi ja nieriä, ovat kiitollisimpia grillattavia. Myös siika, kuha ja muut vähärasvaisemmat kalat onnistuvat grillissä, mutta vaativat hieman enemmän tarkkuutta kypsennyksessä.
Erillinen grillausalusta eli grillimatto on hyvä apuväline onnistuneeseen kalan grillaamiseen.
GRILLATTU SIIKA JA HYRSKYPOTUT
4 annoskokoista siikaa tai 2 kokonaista siikaa
sormisuolaa
oliiviöljyä
TILLIGREMOLATA
2 dl silputtua tilliä
2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
3 valkosipulinkynttä
Suomusta kalat tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
Hiero kalojen pintaan ja vatsaan sormisuolaa ja oliiviöljyä.
Tee gremolata. Hienonna tilli ja valkosipulinkynnet, raasta (luomu)sitruunan kuoret. Sekoita ainekset keskenään.
Täytä kalojen vatsat gremolatalla. Tee nahkaan muutama viilto veitsellä ja kaada pinnalle vielä oliiviöljyä.
Pane kalat grillivuokaan ja kypsennä grillissä kansi päällä matalla teholla noin 15 minuuttia. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa kokeillessa.
Vinkki! Voit kypsentää kalat myös 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Mikäli haluat kalojen saavan pintaväriä, käytä grillivastusta.
HYRSKYPOTUT
1 kg varhaisperunoita
vettä, 1 tl suolaa
Lisäksi
4 sipulinvartta tai kevätsipulia
1 dl silputtua tilliä (tai yrttejä valintasi mukaan)
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
50 g voita
Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kiehuessa.
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma tai smetana sekä pehmeä voi perunoiden joukkoon.
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoa heti.
VIINIVINKKI
Tarjoile grillattu siika ja hyrskypotut Viinilehden Vuoden 2020 valkoisen hanaviinin Tommasi Pinot Grigion kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!