FRIDA KAHLON KESÄKURPITSASALAATTI

1930-luvulla meksikolaiset taiteilijat Diego Riviera ja Frida Kahlo isännöivät kodissaan Mexico Cityssä usein illalliskutsuja, joita Frida kutsui nimellä “día de los manteles largos" eli pitkien pöytäliinojen päiviksi. Tätä yksinkertaista kesäkurpitsasalaattia tarjottiin illallisilla, joille osallistuivat meksikolainen säveltäjä Carlos Chávez sekä Nelson Rockefeller. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty juustona meksikolaista Queso añejoa, mutta sen voi korvata parmesaanilla. Tai jopa fetalla.

FRIDA KAHLON KESÄKURPITSASALAATTI eli Ensalada de Calabacín

6 pientä kesäkurpitsaa

2 syöntikypsää avokadoa

Kastike:

1 1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamiviinietikkaa

1 rkl suolaa

1/2 rkl sokeria

Lisäksi:

100 g fetaa

sormisuolaa

1/2 dl silputtua korianteria

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi ja grillaa niitä joko grillissä tai uunin grillivastusten alla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita oliiviöljy, balsamico, suola ja sokeri ravistamalla hyvin keskenään

Viipaloi avokadot. Asettele avokado ja kesäkurpitsaviipaleet tarjoiluvadille. Ripottele päälle sormisuolaa ja salaattikastiketta. Koristele salaatti juustolla ja silputulla korianterilla.

Kommentit

Suositut tekstit