FRIDA KAHLON KESÄKURPITSASALAATTI
1930-luvulla meksikolaiset taiteilijat Diego Riviera ja Frida Kahlo isännöivät kodissaan Mexico Cityssä usein illalliskutsuja, joita Frida kutsui nimellä “día de los manteles largos" eli pitkien pöytäliinojen päiviksi. Tätä yksinkertaista kesäkurpitsasalaattia tarjottiin illallisilla, joille osallistuivat meksikolainen säveltäjä Carlos Chávez sekä Nelson Rockefeller. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty juustona meksikolaista Queso añejoa, mutta sen voi korvata parmesaanilla. Tai jopa fetalla.
FRIDA KAHLON KESÄKURPITSASALAATTI eli Ensalada de Calabacín
6 pientä kesäkurpitsaa
2 syöntikypsää avokadoa
Kastike:
1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1 rkl suolaa
1/2 rkl sokeria
Lisäksi:
100 g fetaa
sormisuolaa
1/2 dl silputtua korianteria
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi ja grillaa niitä joko grillissä tai uunin grillivastusten alla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
Sekoita oliiviöljy, balsamico, suola ja sokeri ravistamalla hyvin keskenään
Viipaloi avokadot. Asettele avokado ja kesäkurpitsaviipaleet tarjoiluvadille. Ripottele päälle sormisuolaa ja salaattikastiketta. Koristele salaatti juustolla ja silputulla korianterilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!