CEVICHE & HERNEGUACAMOLE


Ceviche on Latinalaisesta Amerikasta, erityisesti Perusta, kotoisin oleva ruokalaji, joka koostuu tuoreesta kalasta tai äyriäisistä. Raaka kala tai äyriäiset marinoidaan sitrushedelmämehussa, yleensä limetin tai sitruunan mehussa. Sitrushedelmämehun happo "kypsentää" kalan ilman lämpöä, mikä antaa sille ainutlaatuisen koostumuksen ja maun.

Cevichen raaka-aineeksi sopivat esimerkiksi kuha, lohi tai tonnikala. Cevichen makumaailma sopii mainiosti suomalaiseen kesäpöytään, mutta kalan mausteena käytettävä chili ja limetti antavat kalalle kansainvälisen säväyksen.

Tarjoile ceviche maissilastujen kanssa tai pienestä tortillasta herneguacamolen kanssa.

CEVICHE

yht. 400 g valkoista ja punaista kalaa, esim. siikaa ja nieriää tai kirjolohta

1 dl limettimehua

1 punasipuli

1 ruukku korianteria

½ punainen chli

½ dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

TARJOILUUN

tortilloita tai maissilastuja

Leikkaa kala pieniksi, sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon ½ dl limettimehua ja anna kalojen marinoitua jääkaapissa noin neljä tuntia.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvisten joukkoon loput limettimehusta, öljy ja suola.

Valuta kalasta pois ylimääräinen neste. Lisää kalapalat kasvisten joukkoon. Anna maustua vielä vartin verran.


HERNEGUACAMOLE

4 annosta

400 g (pakaste)herneitä

2 rkl oliiviöljyä

1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu

1 dl silputtua korianteria

1 rkl jalapenoviipaleita

1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl suolaa

Sulata pakasteherneet ennen tahnan valmistusta.

Pane kaikki tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Tarkista maku.

Herneguacamole kannattaa valmistaa pari tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.

Tarjoa nachojen sekä limettilohkojen kanssa dippinä.


Kommentit

Suositut tekstit