BANAANI-MUSTIKKAPANNUKAKKU on herkku ihan sellaisenaan

Jenkkien tapa tarjota brunssilla pieniä, soodalla kohotettuja ja pannulla paistettuja pannukakkuja on levinnyt meillekin. Mutta miksi me emme tuunaisi omaa tuttua pannariamme aikamoiseksi brunssiherkuksi? Ja sen tekeminen ei vaadi lieden ääressä seisomista, homman osaa hoitaa tumpeloinkin kokki ja herkku on pöydässä noin kolmessa vartissa.
Eikä pannarin nauttimiseen mitään brunssia kaivata. Se on myös hyvä väli- tai iltapala.
Teen tätä banaanipannaria usein silloin, kun minulla on ylikypsiä banaaneja. Joskus olen korvannut mustikat puolukoilla, mutta käyttänyt silloin enemmän sokeria ja mausteena kardemummaa.
Voit tehdä pannarin myös airfryerissa. Puolita ohje ja kypsennä 180 astetta/ 17 minuuttia.
BANAANI-MUSTIKKAPANNUKAKKU
uunipellillinen
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
Pinnalle
2-3 (ylikypsää) banaania
2 dl (pakaste)mustikoita
2 rkl sokeria
Koristeeksi
tomusokeria
Tee pannukakkutaikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat, voisula tai juokseva margariini seka raastettu sitruunankuori.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Viipaloi päälle banaanit ja ripottele pakastemustikat.
Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Anna pannarin jäähtyä haaleaksi ja puuteroi pinta tomusokerilla.
Tarjoa pannari kahvin tai teen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti on tervetullut, kunhan se on kirjoitettu ilon kautta!